Renksiz Düz Cam

Renksiz Düz Cam

Renksiz Düzcam, tüm cam uygulamaları için temel üründür.

Avantajlar
    •  Üretim teknolojsi sayesinde yüksek kalitelidir.
    •  Tüm cam uygulamaları için temel üründür.
    •  Saydamlığı sayesinde yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir.
    •  Farklı kalınlık ve ebatlarda, sürekli ve kesintisiz tedarik imkanı mevcuttur.
    •  Türkiye’nin her noktasına yayılmış geniş bir dağıtım kanalına sahiptir.
  •  

Renksiz Düzcam, kenar işleme, bombeleme, temperleme, kısmi temperleme, laminasyon, kaplama, çift camlama, aynalama gibi ikincil işlemler uygulanarak emniyet ve güvenlik camları, ısı kontrolü camları, güneş kontrolü camları, gürültü kontrol camları, ısı ve güneş kontrolü camları, dekorasyon camları olarak kullanılabilir.

İkincil işlemlerle Renksiz Düzcam’a kazandırılan işlevler sayesinde inşaat, dekorasyon, otomotiv, beyaz eşya, tarım, enerji gibi pek çok sektörde kullanım alanı sağlanmaktadır.

  •  Düzcam, düzcamı yüksek kalitede ve düzcam üretiminde dünya standardı olan float teknolojisi ile üretir.
  •  Düzcam (Float cam), cam eriyiğinin erimiş kalay üzerinde yüzdürülmesi yöntemiyle elde edilir.
Düzcam Üretimi

Float teknolojisiyle düzcam üretimi aşağıdaki gibi gerçekleştirilir:

Kum, soda, kireçtaşı başta olmak üzere, belirli özellik ve miktardaki hammaddelerin karışımı olan cam harmanı, fırında yaklaşık 1600°C’de eritilir. Cam eriyiği yaklaşık 1100°’de fırından eriyik kalay havuzuna akıtılır ve camın, kalay üzerinde yüzdürülmesi suretiyle, iki yüzünün hatasız ve birbirine paralel olması sağlanır, aynı zamanda camın kalınlığı ve şerit genişliği oluşturulur. Kalay havuzundan kesintisiz bir şekilde çıkan cam şeridin sıcaklığı kontrollü olarak düşürülerek soğutma bölümünde camın bünyesindeki gerilimler giderilir. Bunu takiben cam, kesme hattında istenilen ebatlarda kesilerek paket halinde toplanır, sevke hazır hale getirilir.

Float cam, mimari ve otomotiv amaçlı cam kullanımında temel üründür ve üretim hattından çıktığı şekliyle kullanılabildiği gibi, temel özelliklerinin geliştirilmesi amacıyla laminasyon, temperleme, kaplama, aynalama gibi farklı işlemlerden geçirildikten sonra da kullanıma sunulabilir. Bu şekilde; ihtiyaca uygun olarak, ısı ve ses yalıtımı, güneş kontrolü sağlayan, darbelere dayanıklı, güvenli ve dekoratif bir malzemeye dönüştürülür.

Performans Tablosu:
Renksiz Düzcam Günışığı (EN 410) Güneş Enerjisi (EN 410) Isı Geçirgenlik Katsayısı (U Değeri) W/m²K (EN 673)
Geçirgenlik % Dışa Yansıtma % Dışa Yansıtma % Soğurma % Direkt Geçirgenlik % Toplam Geçirgenlik % Gölgeleme Katsayısı
3 mm 90 8 8 8 84 86 0.99 5.8
4 mm 89 8 7 11 82 85 0.98 5.7
5 mm 89 8 7 13 80 83 0.95 5.7
6 mm 88 8 7 15 78 82 0.94 5.7
8 mm 87 8 7 18 75 80 0.92 5.6
10 mm 86 8 6 22 72 78 0.90 5.6
12 mm 85 8 6 25 69 75 0.86 5.5
15 mm 83 8 6 30 64 72 0.83 5.4

“Gün Işığı” ve “Güneş Enerjisi” değerleri, EN 410 standardına uygun olarak laboratuar ortamında ölçülmüş spektral veriler kullanılarak, “TNO Science and Industry“ – WIS 3.01 paket programında hesaplanmıştır.

Isı geçirgenlik katsayısı olan U değeri ise EN 673 standardına uygun olarak WIS 3.01 programıyla hesaplanmıştır. U değeri hesabında kullanılan emissivite değerleri, laboratuar ortamında EN 673 (Ek A) ve EN 12898’e uygun olarak ölçülmüştür.

Camların yüzeyleri boyunca parçalı güneş radyasyonuna maruz kalmaları, gece gündüz arasındaki sıcaklık farkları, camların ısı soğurma katsayıları veya doğrama cinsleri gibi faktörlerden dolayı ısıl kırılma riski ortaya çıkabilmektedir. Bu faktörlere bağlı olarak temperli ya da kısmi temperli cam kullanılması gerekebilir. Bu dokümanda ısıl kırılma risklerine yönelik herhangi bir hesaplama bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili sorularınız için lütfen Düzcam ile irtibat kurunuz.

Bu doküman sadece bilgilendirme amaçlıdır ve içerdiği bilgiler herhangi bir uyarıya gerek olmaksızın Düzcam tarafından değiştirilebilir.

Bu dokümanda verilen değerler ile fiili değerler arasında kullanım yerindeki koşullara bağlı olarak farklar oluşabilir. Bu farklardan dolayı Düzcam ​hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün Işığı Geçirgenlik: Cama gelen ışığın camdan geçen yüzdesidir.

Gün Işığı Yansıtma (dış): Cama gelen ışığın cam tarafından geri yansıtılan yüzdesidir.

Güneş Enerjisi Toplam Geçirgenlik: Cam üzerine gelen toplam güneş enerjisinin içeriye giren yüzdesidir. Daha düşük güneş enerjisi toplam geçirgenlik değeri, daha iyi güneş kontrolü demektir.

Gölgeleme Katsayısı: Güneş enerjisi toplam geçirgenliğinin 3 mm renksiz camla kıyaslanmasıdır. Daha düşük gölgeleme katsayısı, daha iyi güneş kontrolü demektir.

Isı Geçirgenlik Katsayısı: Camlarda ısı yalıtımının ölçütüdür. Daha düşük U değeri, daha iyi bir ısı yalıtımı, daha az ısınma masrafı ve daha çok kış rahatlığı demektir.

Kalite:

Renksiz Düzcam, üretimi TS 10288 EN 572-2 Cam – Yapılarda kullanılan – Temel soda kireç silikat cam mamuller-Bölüm 2: Yüzdürme (float) cam standardına uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

ISO-9000 Kalite Yönetim Sistem ve ISO-14000 Çevre Yönetim Sistemine uygun üretim yapılmaktadır.

Şişecam Renksiz Düzcam’a temperleme, kenar işleme, kesme, bombeleme, laminasyon, aynalama, kaplama, satine gibi ikincil işlemler uygulanabilir mi?

Şişecam Renksiz Düzcam ikincil işlemler uygulanarak inşaat, otomotiv, beyaz eşya, mobilya sektörülerinde kullanılabilir.

Şişecam Renksiz Düzcam cam balkon sistemlerinde kullanılabilir mi?

Cam balkonlarda temperlenerek çeşitli renklerde kullanılabilir.

Renkli Düz Cam

Reflekte Cam

Yüksek Reflektif Cam

Temperli Cam

Lamine Cam

silikoncepheısıcam

Isı Yalıtımlı Çift Cam